Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌می‌توان با رعایت چند نکته ساده جوجه کباب را بسیار خوشمزه‌تر از قبل درست کنید.

خبرگزاری میزان _ نمناک نوشت: جوجه کباب از جمله غذا‌های مجلسی خوشمزه می‌باشد که اصولا فقط متعلق به مراسمات و مهمانی‌ها نمی‌باشد. این غذای خوشمزه دارایی نکاتی می‌باشد که اگر هنگام پخت به آن توجه کنید حتما غذای خوشمزه‌ای خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مواد لازم برای جوجه کباب

جوجه: ۱ کیلو گرم
آبلیمو: ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
زعفران دم کرده: نصف فنجان
فلفل دلمه‌ای:۲ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر:یک بوته
فلفل تند:یک عدد
گوجه:۲ عدد
زنجبیل:نصف قاشق چای خوری
پودر گشنیز: یک قاشق سوپ خوری
نعنا:یک قاشق غذا خوری
روغن زیتون: نصف لیوان

مراحل اولیه آماده سازی جوجه کباب

وزن صحیح جهت برگزیدن جوجه کباب از ۷۵۰ گرم تا یک کیلو گرم است و این اندازه کباب جهت مصرف دو نفر معمولا کفایت میکند.

جوجه را پس از شستن و پاک کردن حسابی خشک می‌کنیم و آنرا بطریق زیر خرد می‌نمائیم.

بال‌های جوجه را به طوری که کمی از گوشت سینه به آن بماند از سینه جدا می‌کنیم و سینه را نیز از طرف استخوان جدا می‌نمائیم (می‌توانیم سینه را با استخوان از وسط دو نیم کنیم).

بعد ران‌ها را از استخوان پشت جدا کرده و ماهیچه را هم از ران جدا می‌نمائیم.

اگر خرد کردن مرغ برای شما سخت است می‌توانید از گوشت جوجه‌ای آماده استفاده کنید.

طرز تهیه جوجه به سبک رستوران‌ها:

مرحله اول: ابتدا باید جوجه‌ها را در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری نمک روی آن بپاشید و ورز دهید تا نمک به خورد جوجه‌ها برود.

مرحله دوم: سپس زعفران دم کرده را به جوجه‌ها اضافه کنید و ورز دهید. سپس جوجه‌ها را حدود دو ساعت کنار بگذارید تا زعفران کاملا جذب مرغ شود.

مرحله سوم: حال نوبت ترکیب مرینیت جوجه می‌باشد. بدین منظور ابتدا دو عدد پیاز متوسط را بشورید کاملا پوست بگیرید دوباره بشورید و شروع کنید آن را به صورت خلالی نازک خرد کنید؛ و در ظرف بزرگی که میخواهید تمام مواد را ترکیب کنید بریزید.

مرحله چهارم: حال نوبت فلفل دلمه ای‌ها می‌باشد، فلفل دلمه ای‌ها را خوب بشورید سپس به حالت سفره‌ای درون مواد درون آن را خالی کنید، در ادامه آن را به شکل نگینی خرد کنید و به پیاز‌ها اضافه کنید.

مرحله پنجم: یک عدد فلفل تند را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله ششم: سر یک بوته کوچک سیر را بزنید سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید

مرحله هفتم: دو عدد گوجه را به صورت نگینی خرد کنید و به مواد اضافه کنید. گوجه برای تنظیم کردن تندی و شوری جوجه می‌باشد.

مرحله هشتم: نوبت ریختن ادویه‌های میباشد میزان ادویه‌ها کاملا دلخواه می‌باشد. زیرا بسیاری از افراد میزان بیشتری نمک دوست دارند و برخی افراد تندی بیشتری را می‌طلبند. حدود یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق فلفل مناسب می‌باشد.

مقداری نعنا خشک، مقداری خیلی ناچیزی زنجبیل بزنید. علت استفاده از پودر گشنیز برای گرفتن بوی مرغ است، زیرا این ادویه بوگیر بسیار خوبی است.

مرحله نهم:حال باید جوجه‌ها را به مواد مرینیت تان اضافه کنید و ترکیب کنید.

مرحله دهم: حال مقداری روغن زیتون به این مواد اضافه کنید و شروع به ترکیب کردن بکنید. حتما نیم ساعت قبل از سیخ زدن جوجه‌ها روغن زیتون را اضافه کیند.

برای سرو جوجه می‌توانید از گوجه کبابی، نارنج یا لیمو و همچنین جعفری و کلم قرمز استفاده کنید.

جوجه هارو چجوری به سیخ بزنیم؟

ابتدا قطعات جوجه را روی سطح صافتان قرار بدهید به اندازه زدن به سیخ بچینید. در ادامه قطعات جوجه را به سیخ بکشید، به طوریکه ران‌ها و ماهیچه به یک سیخ و بال‌ها و گردن به سیخ دیگر و سینه‌ها به سیخ سوم باشند. بعد از به سیخ کشید خیلی ملایم با چاقو برش‌های نرم روی جوجه بزنید.

ابتدا سیخ‌های ران وبال را روی آتش یکنواخت بگذارید و کمی آتش را باد بزنید و سیخ‌ها را پشت و رو کنید.

نکته‌های مهم جوجه کباب

بعضی افراد پیاز را رنده می‌کنند تا تکه‌های جوجه را خوب بپوشاند. بعضی هم پیاز را داخل خرد کن یا بلندر له می‌کنند تا جوجه‌ها حسابی مزه بگیرند. اما این کار غلط است، زیرا باعث می‌شو تکه‌های پیاز به جوجه‌ها بچسبد و هنگامی که جوجه‌ها رو حرارت قرار میگیرند خیلی سریع رنگ عوض کنند و این باعث گمراهی افراد می‌شود که فکر می‌کنند جوجه کاملا پخته است.

مرغ ذاتا بوی بدی دارد. این بو رد جوجه به میزان قابل توجهی با پیاز و زعفران گرفته می‌شود. اما اضافه کردن سایر ادویه جات هم به رفع بوی بد مرغ و بهتر شدن طعم و بوی آن کمک شایانی می‌کند.
برش مرغ‌ها را باید طوری خرد کنید که نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشند و در ابتدای قطعه قطعه کردن مرغ، چربی‌ها را از آن جدا کنید.

همانطور که گفته شد به جای اینکه زعفران را به همه‌ی مواد جوجه کباب بزنید که تمامی مواد بوی زعفران و طعم اون رو بگیرند بهتره است یک ساعت در داخل زعفران دم کرده بخوابانید.

بیشتر بخوانید: ترفند‌های تهیه مربای انجیر

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: طرز تهیه جوجه کباب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: طرز تهیه جوجه کباب اضافه کنید جوجه کباب خرد کنید یک قاشق جوجه ها ران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۹۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین، تندی مزه نیست و یک احساس درد است؛ تند بودن فلفل‌ به دلیل وجود کپسایسین (Capsaicin) است که با گیرنده‌های حسی حرارت درون دهان و پوست ارتباط برقرار می‌کند. از آنجا که مزه‌ای به نام تندی وجود ندارد، وقتی کپسایسین با مخاط دهان آغشته می‌شود مغز به طور اشتباه در آن قسمت احساس داغی می‌کند که این داغی بسته به نوع فلفل، و درصد کپسایسین موجود در آن فرق می‌کند. بر همین اساس در این مطلب روش‌های « رفع تندی غذا » و اینکه «چگونه تندی غذا را برطرف کنیم» را بررسی می‌کنیم.

از بین بردن تندی غذا با ۵ ترفند ساده

تندی غذا را چگونه بگیریم؟

برای کم کردن سوزش ناشی از کپسایسین دو راه وجود دارد، یا باید آن را جذب کرد یا باید رقیقش کرد. در مورد غذاها روش‌های زیادی برای کم کردن غلظت وجود دارد.

اگر هنگام پختن غذا، به طور ناخواسته فلفل و تندی غذا زیاد شد، چگونه تندی غذا را کم کنیم؟ آیا روش کم کردن تندی غذا را می‌دانید؟ هر ماده غذایی که مانند اسفنج عمل کند، می‌تواند کپسایسین را جذب کرده و تاثیر آن را کم کند. غذاهای سرشار از روغن و چربی می‌توانند کپسایسین را حل کنند، طوری که دیگر نتواند به گیرنده های عصبی متصل شود. چند روش اصولی و مطمئن برای کاستن تندی غذا وجود دارد:

۱. اضافه کردن لبنیاتی مانند شیر، خامه ترش یا ماست

اضافه کردن لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. اگر سس شما تند شد می‌توانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا تندی آن کم شود و خامه ترش یا ماست را همراه غذا استفاده کنید یا با غذا مخلوط کنید.

کپسایسین به راحتی در لبنیات حل می‌شود؛ در واقع چربی موجود در لبنیات، کپسایسین را به مولکول کپسیوم تبدیل کرده و باعث دور شدن از گیرنده‌های درد روی زبان می‌شود. از آنجا که چربی موجود در لبنیات، کاهنده تندی غذاست بنابراین باید از لبنیات پرچرب برای این منظور استفاده کرد. غذاهای مکزیکی و هندی و تایلندی اغلب خیلی تند هستند و شما می‌توانید در هنگام سرو این غذا ها از خامه ترش و ماست رایتا استفاده کنید.

۲. استفاده از جایگزین‌های لبنیات

اضافه کردن جایگزین های لبنیات به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند و نمی توانند از لبنیات استفاده کنند، می‌توانند از شیر نارگیل، شیر سویا، شیر بادام، شیر سویا و شیر برنج استفاده کنند. همه این مواد دارای چربی‌های گیاهی موثر در کاهش تندی غذا هستند.

۳. کره بادام زمینی می‌تواند تندی غذا را بگیرد

اضافه کردن کره بادام زمینی به غذا می تواند تندی غذا را بگیرد. چربی موجود در کره بادام زمینی اجازه نمی‌دهد کپسایسین به گیرنده‌های عصبی روی زبان متصل شود؛ از این رو باعث کاهش تندی غذا می‌شود.

۴. افزودن مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه به غذا

اضافه کردن مواد اسیدی به غذا می‌تواند تندی غذا را بگیرد. کپسایسین دارای خاصیت بازی است و اسید می‌تواند آن را خنثی کند، بنابرین اضافه کردن مقداری آبلیمو یا سرکه به غذای در حال پخت می‌تواند تندی غذا را به طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. اما مواظب باشید مشکل جدید ایجاد نکنید! به اندازه غذا را ترش کنید! (اگر غذای شما ترش شد نگران نباشید! زیرا برای گرفتن ترشی غذا نیز راه چاره وجود دارد)

برای رفع تندی غذا با آبلیمو یا سرکه، پس از افزودن این مواد به غذا اجازه دهید تا غذای شما چند قل بزند تا آبلیمو به طور یکنواخت در همه مواد نفوذ کند و اثر تندی را از بین ببرد. راه دیگر آن است که غذا را به کلی از روی شعله بردارید مقداری لیمو تازه در آن بفشارید و اجازه دهید مدتی بگذرد.

۵. استفاده از گوجه فرنگی

اضافه کردن گوجه فرنگی یا آب آن به غذا باعث کاهش تندی غذا می‌شود. از آنجا که گوجه فرنگی دارای خاصیت اسیدی است، می‌تواند از تندی غذا بکاهد.

۶. رفع تندی غذا با سیب زمینی

افزودن سیب زمینی یا مواد نشاسته ای به غذا نیز می‌تواند تندی غذا را بگیرد. برنج ساده، نان، سیب زمینی و چیپس بهترین مواد نشاسته‌ای هستند که می‌توانند تندی را به خود جذب و فلفل را در همه جای غذا پخش کنند و به این شکل باعث کاهش احساس تندی غذا شوند. چنین مواد غذایی که دارای نشاسته هستند مانند اسفنج عمل می‌کنند و کپسایسین اضافی را به خود جذب می‌کنند. این مواد از سوختن دهان شما هنگام مصرف غذای تند جلوگیری نمی‌کنند اما از حس داغ شدگی به مرور زمان جلوگیری می‌کنند.

شاید تا به حال به این موضوع توجه نکرده بودید که چرا غذاهای هندی همراه نان، غذاهای مکزیکی همراه تورتیلا و غذاهای تایلندی همراه با برنج سرو می‌شوند! در واقع علت این موضوع کاهش حس تندی هنگام میل این غذاهای تند است.

۷. افزودن آب قند

اضافه کردن آب و قند به غذا، می تواند در کاهش تندی غذا موثر باشد. آب و قند باعث رقیق شدن کپسایسین و کاهش تاثیر آن می‌شوند. شیره، شکر و عسل نیز در کاهش تندی غذا بسیار موثر هستند؛ در طبخ اکثر غذاهای آسیایی این روش بسیار پرکاربرد است. همچنین اگر شیرین بودن غذا را دوست ندارید، کم کم به آن شیرین کننده اضافه کنید تا طعم لذیذ غذا از بین نرود.

اگر ادویه غذا زیاد شد چی کار کنیم؟

۸. سایر روش‌ها

اضافه کردن مواد اولیه؛ بله! وقتی میزان مواد اولیه را زیاد کنید یعنی حجم فلفل غذا را کم کرده‌اید و این ساده‌ترین روش برای کاهش تندی غذا است.

کنار غذا گزینه های دیگری بچینید! غذای تند شده تان را می‌توانید با انواع سالادهایی که دارای طبع سرد هستند سرو کنید؛ به عنوان مثال: سرو ماست خیار، ماست و سیر، ماست موسیر و انواع سالاد فصل از بهترین راه‌ها جهت از بین بردن تندی غذا است. همچنین استفاده از مواد نشاسته‌ای مثل پوره سیب زمینی و برنج نیز بسیار کمک کننده است.

خارج کردن هر چه سریعتر فلفل ها! مسلما علت اصلی تندی غذا وجود تکه‌های فلفل داخل آن می‌باشد و به هر چه بیشتر به همراه غذا پخته شود طعم تندتری به غذا می‌دهد. بنابراین بهتر است قبل از پخت کامل غذا تکه‌های فلفل را غذا خارج کنید.

ترفندهای رفع تندی برخی غذاها ۱. رفع تندی آش رشته

اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه و کشک می‌تواند کمک کننده باشد.

۲. رفع تندی سوپ

برای رفع تندی سوپ مخصوصا سوپ‌هایی که بر پایه خامه و شیر هستند، می‌توانید از کمی شیر یا خامه استفاده کنید.

۳. رفع تندی قلیه ماهی، قورمه سبزی و خورش کرفس

اگر بیش از اندازه به غذایتان فلفل زده‌اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. تندی غذا از بین خواهد رفت.

۴. رفع تندی غذا با نوشابه

به غذاهایی مانند خورش مرغ و قیمه می‌توانید یک قاشق نوشابه اضافه کنید، اما تاثیر نوشابه برای کم کردن شوری غذا خیلی بیشتر از کاهش تندی است.

۵. رفع تندی آبگوشت

برای رفع تندی آبگوشت می‌توانید به ۴ روش عمل کنید:

اگر تندی آبگوشت غیرقابل تحمل نیست، می‌توانید در کنار آن از لبنیاتی مثل ماست و دوغ و مواد نشاسته‌ای مثل برنج و نان استفاده کنید. رقیق کردن آبگوشت نیز یکی از روش‌های ساده و آسان برای کاهش تندی آن است. برای رقیق کردن آبگوشت می‌توانید مقداری آبجوش به آن اضافه کنید و یا در قابلمه‌ای جداگانه مقدار کمی آبگوشت بدون فلفل و مواد تند بار بگذارید و در آخر طبخ، آن را به آبگوشت قبلی اضافه کنید.
اضافه کردن حبوبات و گوشت آبگوشت نیز می‌تواند تا حدودی تندی آن را کاهش بدهد.

افزودن مقداری آبلیمو یا سرکه به آبگوشت در حال پخت نیز می‌تواند تندی آن را بگیرد. اگر در حین پختن آبگوشت متوجه شدید که آبگوشت شما بیش از حد تند شده است، می‌توانید یک عدد لیمو ترش تازه در آبگوشتی که بر روی حرارت است، بیندازید و خوب هم بزنید تا تندی آن از بین برود.

سیب زمینی، مواد نشاسته‌ای و آب گوجه فرنگی یا خود آن نیز به کاهش تندی غذا کمک می‌کند. اگر سیب زمینی بیشتری در دسترس دارید، می‌توانید علاوه بر سیب زمینی خود آبگوشت، چند تکه‌ی دیگر سیب زمینی پوست گرفته و داخل آبگوشت بیندازید. پس از چند دقیقه، آن‌ها را خارج کنید. سیب زمینی همانند اسفنج عمل می‌کند و تندی غذا را به خود جذب می‌کند.

خواص فلفل

انواع فلفل مانند فلفل دلمه ای، فلفل سیاه، فلفل سبز و قرمز دارای خواص زیادی هستند و استفاده از آنها می تواند در درمان بسیاری از بیماری ها موثر باشد:

فلفل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است و از سلول‌ ها در مقابل رادیکال آزاد محافظت می ‌کند.
خاصیت ضد باکتریایی دارد و با تحریک ترشح آنزیم های گوارشی در معده، سیستم هاضمه را تقویت می کند.
تندی فلفل، سیستم قلبی عروقی را تحریک می کند و تسکین دهنده درد مفاصل و آرتروز است.
این ماده غذایی سرشار از ویتامین ث و کاروتن‌ است.

مضرات فلفل

فلفل در کنار تمام خواصی که دارد، دارای مضراتی نیز برای بدن است:

تماس فلفل با پوست باعث درد، قرمزی و تورم می شود.
خوردن فلفل و غذاهای تند، می‌تواند به بافت‌های دهان و معده آسیب برساند و باعث تشدید زخم معده و در برخی افراد ریفلاکس اسید معده ‌شود.
تماس فلفل یا بخار ناشی از غذای تند می‌تواند منجر به سوزش، قرمزی و ورم چشم شود.
مصرف مداوم غذاهای تند می‌تواند به غدد چشایی آسیب برساند و باعث شود فرد طعم غذاها را تشخیص ندهد. بنابراین فرد دیگر متوجه شدت تندی غذا نمی‌شود و تندی غذا آزارش نمی‌دهد.

سخن آخر

شستن محلی (مانند دست ها) که فلفل تند به آن مالیده شده با آب، باعث می شود که محدوده تماس با فلفل بیشتر شود. برای از بین بردن تندی فلفل باید به محل مورد نظر، روغن گیاهی یا کره، مالید و یا با مایع ظرفشویی، یا محلول سفیدکننده رقیق شستشو داد.

منبع: ستاره

کد خبر 849319 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم تغذیه

دیگر خبرها

  • طرز تهیه چاپلی کباب توسط آشپز خیابانی اهل پاکستان (فیلم)
  • «تگزاس ۳»و «عطرآلود» به گیشه سینماها اضافه می‌شود
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • شربت توت فرنگی بهترین نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان
  • آماده سازی ۱۵۰۰ سیخ کوبیده توسط آشپز ترکیه ای (فیلم)
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی که باید بدانید
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • ۷ نکته مهم برای تهیه بستنی ساده خانگی + طرز تهیه